PRIVREDNA KOMORA FEDERACIJE ZVANIČNO DIO KONZORCIJA NA REALIZACIJI PROJEKTA

15.05.2023

Privredna komora Federacije Bosne I Hercegovine je kao članica konzorcijuma nakon uspješne aplikacije i potpisanog Ugovora o grantu finansiranog od strane Evropske unije za Projekt 1Future - Pridruženi za održivost- izgradnja zajednica otpornih na klimatske promjeneu Zapadnom Balkanu, u period od 03. do 04. maja 2023. godine u Tirani prisustvovala prvom radnom sastanaku Upravnog odbora Projekta.

Projekat 1FUTURE ima za cilj unapređenje regionalnih kapaciteta u implementaciji Green Deal ciljeva u sistemu visokog obrazovanja. Projekat 1Future se nadograđuje na potrebe i ambiciju da vodi klimatske akcije u visokoškolskim ustanovama u regionu Zapadnog Balkana. U okviru projekta, visokoškolske ustanove u regionu će služiti kao mehanizam koji povezuje različite zainteresovane strane za izgradnju zajednica otpornih na klimatske promjene.

Prvom radnom sastanaku članova Upravnog odbora projekta – 1FUTURE prethodio je on line radni sastanak članica Konzorcija koji je održan 23.03.2023. godine.

Tim za upravljanje projektom, nakon održanih prezentacija članova Konzorcija, upoznao je partnere sa zadatkom i planom rada za prvi period projekta. Razgovarano je o novim pravilima izvještavanja, o Sporazumu o partnerstvu, kao glavnim ciljevima Projekta, kao i o vremenskom okviru za njegovu izradu i potpisivanje.

Članice Konzorcija projekta 1Future:

Univerzitet u Tirani, Univerzitet Lund, Univerzitet Eberswalde za održivi razvoj, IUAV Univerzitet u Veneciji, Univerzitet u Novom Sadu, Ss. Ćirila i Metodija u Skoplju, Politehnički univerzitet u Tirani

Univerzitet Luarasi, Univerzitet u Tuzli, CEPS - Centar za poslovne studije, Univerzitet Crne Gore,

Privredna i industrijska komora Tirane, Institut za zaštitu prirode u Albaniji, Albanska nacionalna agencija za naučna istraživanja i inovacije, Inženjerska komora Crne Gore, Organizacija - građevinska nauka i praksa, Udruženje za upravljanje rizicima, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Detaljnije informacije o Projektu 1Future možete dobiti putem linka: https://1future.feut.edu.al/#