Prilika za mlade inovatore: Ljetna škola IUS STEM CAMP

14.05.2018
Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) u periodu od 22. jula do 29. jula 2018. godine organizuje „Science, Technology, Engineering and Mathematics" (IUS STEM) kamp  za mlade inovatore.

Cilj ljetne škole IUS STEM CAMP-a je promocija tehničkih i prirodnih nauka te matematike i informacionih tehnologija među srednjoškolskom populacijom kroz sedmodnevno pohađanje kurseva iz ovih oblasti. Nastava će se izvoditi na engleskom jeziku od strane profesora i predavača sa IUS-a koji imaju dugogodišnje međunarodno iskustvo. Učesnici ljetne škole pratit će predavanja i raditi projekte čime će steći praktično iskustvo i primjenjivo znanje.

"IUS STEM CAMP" pomaže učenicima u njihovoj tranziciji od srednje škole do univerziteta, pružajući im atraktivno profesionalno okruženje u kojem se mogu družiti i sarađivati sa mogućim budućim kolegama sličnih akademskih ambicija i interesovanja.

Pored obrazovnog programa, poseban akcent stavljen je i na druženje učesnika kroz kulturne i sportske događaje. Očekuje se prisustvo oko 150-200 srednjoškolaca iz svih dijelova BiH, regiona i dijaspore. Ova škola će učesnicima pomoći pri odabiru budućeg poziva, te će ih uz druženje i zanimljiv kulturni, sportski i socijalni program povezati sa vršnjacima sličnih interesa.

Registraciju možete izvršiti putem linka: OVDJE.

Rok za slanje prijava je 23. maj 2018.

https://stemcamp.ius.edu.ba/