Poziv za učešće u edukaciji Unaprijeđenje vještina zagovaranja kroz medije

04.03.2021


Poštovani,

Pozivamo Vas da učestvujete na edukaciji Unaprijeđenje vještina zagovaranja kroz medije.

Poštujući Vaše obaveze u saradnji sa trenerskim timom smo osmislili veoma zanimljivu i korisnu edukaciju i prilagodili je vremenu koje možete izdvojiti kako biste stekli novo ili nadogradili već postojeće znanje o ovoj temi. Izdvojili smo veoma zanimljive i atraktivne teme koje će treneri prenijeti kroz svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa medijima.

Teme koje će se obraditi tokom edukacie su:

- Medijske platforme i korištenje medijskih platformi,
- Zagovaranje u medijima (mass mediji),
- Social media marketing,
- Novi pristupi, novi pogledi u medijskom svijetu,
- Kako učiniti medije saveznicima – realnost – očekivanja - mogućnosti i prepreke,
- Vještine komuniciranja i pregovaranja, odnosni s javnošću,
- Strategije za uspješno zagovaranje u medijima
- Alati i taktike za medijsko zagovaranje

Učesnici će dobiti potrebne informacije i imati priliku da podignu znanje o metodama, tehnikama i alatima kako organizovati i voditi uspješnu medijsku kampanju zagovaranja.

Termini održavanja edukacije su: 10. mart 2021. godine u trajanju od 09:30h do 13:30h ili 11. mart 2021. godine u trajanju od 12:00h do 16:00h. Molimo Vas da prilikom potvrde učešća naglasite koji dan želite prisustvovati edukaciji.

Edukacija će se realizirati online, putem zoom platforme. Osnovna metoda rada je participativni pristup tokom kojeg učesnici osim što spoznaju nove informacije imaju priliku podijeliti svoje stavove, mišljanj i iskustva te time potaknuti i sebe i druge da razmišljaju dublje o temi treninga.

Edukacija se organizuje u sklopu projekta Studentskom praksom brže do posla koji finansijski podržava Evropsa unija. Svi učesnici će dobiti certifikat o učešću na edukaciji.

Molimo Vas da potvrdu učešća sa preciziranim danom (10 ili 11. mart 2021. godine) pošaljete najkasnije do ponedjeljka, 08. marta 2021. godine na mail arijana.catovic@pravazasve.ba

Svim prijavljenim učesnicima ćemo 09. marta 2021. godine. dostaviti dnevni red i pristupni link za zoom.

S poštovanjem,
Tim Prava za sve