Poziv na TImod 2022 - V međunarodni naučno-stručni Simpozij iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna

10.03.2022

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH poziva sve zainteresirane privredne subjekte i obrazovne ustanove na V. međunarodni naučno-stručni Simpozij iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna.

U organizaciji Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku, Simpozij će se održati 25.03.2022. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Partneri projekta su Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine i MNP 05 d.o.o., Nova Pazova, Srbija.

TImod 2022 je mjesto na kojem će se okupiti eminentni naučnici, istraživači i stručnjaci iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna, te je jedinstvena prilika za razmjenu međunarodnih iskustava iz navedenih oblasti. Stoga će učesnici Simpozija imati priliku čuti iskustva profesora sa VŠU Srbije, Slovenije i BiH, ali i stručnjaka iz prakse iz zemalja EU.

Cilj Simpozija TImod 2022 jeste napraviti spoj teorijskih i praktičnih znanja, što je moguće jedino povećavanjem dodatne vrijednosti¸ odnosno usavršavanjem kroz stručni certificirani seminar i ostale planirane sadržaje.

Deformacione karakteristike teksturiranih multifilamentih poliesterskih pređa, Ispitivanje tekstila - najčešće i najneobičnije reklamacije kupaca na odjevne proizvode, Modni dizajn za novo doba, Pametna odjeća, samo su neke od tema koje će, uz bogat sadržaj, biti predstavljenje učesnicima.

Kao i prethodnih godina u sklopu Simpozija biti će održana modna revija studenata Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku i učenika srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, ali i takmičenje strukovnog znanja između učenika srednjih škola tekstilnog usmjerenja u BiH.

Program preuzeti ovdje.
Poziv preuzeti ovdje.