Poziv na seminar o eurokodovima i njihovoj praktičnoj primjeni u javnim radovima u BiH

12.10.2021


U sklopu realizacije ČRA-ÚNMZ-ISBIH projekta „Jačanje kapaciteta nacionalne infrastrukture kvaliteta za standardizaciju i ocjenu građevinskih proizvoda u Bosni i Hercegovini”, Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBIH) u saradnji s Češkim uredom za standarde, mjeriteljstvo i ispitivanje (ÚNMZ), Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Privrednom komorom FBiH organizuje seminar o eurokodovima i njihovoj praktičnoj primjeni u javnim radovima u Bosni i Hercegovini.

Seminar će se održati 14. oktobra 2021. godine od 10:00 do 13:15 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (Branislava Đurđeva 10, Sarajevo), u hibridnom formatu, odnosno uživo i putem videokonferencijske veze (Zoom).

Radi sprečavanja širenja bolesti COVID-19 broj učesnika uživo je ograničen.

Seminar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, izvođačima građevinskih konstrukcija, strukovnim udruženjima za oblast građevinarstva, inženjerskim komorama, kao i svim drugim zainteresovanim stranama.

Cilj seminara je odgovoriti učesnicima na osnovna pitanja o standardizaciji, o evropskim standardima za eurokodove, razvoju druge generacije eurokodova te primjeni eurokodova u javnim radovima u BiH.

Više informacija o seminaru i prijavi učešća možete naći na linku:  https://isbih.gov.ba/p/vijesti/najava-seminara-o-eurokodovima-i-njihovoj-prakticnoj-primjeni-u-javnim-radovima-u-bih