Poziv na edukacije na Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike FSRE

09.09.2019


Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike organizira edukacije iz područja Lean menadžmenta i 3D Modeliranja


Edukacije iz područja Lean menadžmenta

Osnovna postavka Lean koncepta je proizvoditi sa što manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, čekanja i zastoja, eliminiranjem svih vrsta gubitka. Prijavite se na edukaciju i naučite:
• razumjeti osnovne principe i alate Leana,
• identificirati sve vrste rasipanja u vlastitom poduzeću i pronaći korake za njihovo smanjenje,
• sudjelovati u procesu uvođenja Lean menadžmenta u svoje poduzeće.

Edukacije su namijenjene menadžerima poduzeća, voditeljima odjela, djelatnicima poduzeća, studentima odnosno svima koji žele steći znanje iz Lean menadžmenta.

Edukacije će se održavati u prostorijama „Tvornice za učenje" Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Tvornica za učenje je edukacijsko okružje koje simulira pravu tvornicu i uvjete u njoj tako da polaznici seminara cijelo vrijeme rade u stvarnim uvjetima jedne tvornice.


Predavači na seminaru su nastavnici i istraživači čije je uže područje zanimanja organizacija proizvodnje, upravljanje lancem nabave, lean menadžment:

• dr.sc. Željko Stojkić, izvanredni profesor FSRE Mostar
• dr.sc. Ivica Veža, redovni profesor FESB Split
• mag. ing. mech. Igor Bošnjak, asistent na FSRE Mostar
Osim profesora na seminaru će svoja iskustva u primjeni Lean alata predstaviti Lean treneri iz lokalnih poduzeća.

Seminar „Osnove Lean menadžmenta" je prvi u nizu od planiranih edukacija iz područja Lean menadžmenta.


Edukacija 3D modeliranje, osnovni nivo
 
Prijavite se na edukaciju 3D modeliranje, osnovni nivo i korištenjem CAD programa naučite kako nacrtati, dizajnirati i vizualizirati prostorne oblike, tj. dati im treću dimenziju i postaviti ih u virtualni prostor, naučite modelirati sve što zamislite -  od realnih 3D modela proizvoda i njihovih detaljnih crteža do specijalnih efekata i simulacija.

Edukacije su namijenjene studentima tehničkih fakulteta, srednjoškolcima tehničkih i drugih škola, tehničarima, inženjerima, kao i svim zainteresiranim djelatnicima poduzeća iz metalnog i drugih sektora, odnosno svima koji žele ući u svijet 3D modeliranja i dizajna.

Edukacije će se održavati u prostorijama Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike sa licenciranim SolidWorks paketima.

Predavač na edukaciji  je nastavnik i istraživač čije je uže područje zanimanja dizajn proizvoda:
• dr.sc. Nebojša Rašović, docent na FSRE

Edukacija „3D modeliranje osnovni nivo" je ujedno uvod za slijedeću edukaciju „3D Modeliranje napredni nivo".

Više informacija i obrazac prijave za edukacije 3D Modeliranje i Lean menadžment možete naći na web stranici Tvornice za učenja Fakulteta strojarstva računarstva i elektrotehnike:  http://learningfactory.fsre.sum.ba/

• Link za edukaciju Lean menadžment: http://learningfactory.fsre.sum.ba/novosti/pregled-novosti/news/osnove-lean-menadzmenta/

• Link za edukaciju 3D Modeliranje: http://learningfactory.fsre.sum.ba/novosti/pregled-novosti/news/dizajnirajte-sve-sto-zamislite-koristenjem-naprednih-cad-alata/

Dodatne informacije možete dobiti putem e-mail: mirela.juric@fsre.sum.ba , telefon: 036 337 004 ili Mob: 063 415 965.