Održana Radionica: Primjena Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti u oblasti trgovanja nekretninama

17.06.2019


Dana 14.06.2019. godine u prostorijama Privredne/Gospodarske komore u Mostaru u suradnji sa Udruženjem nekretninara pri Privrednoj/Gospodarskoj komori F BiH, održana je radionica na temu „Primjena Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti u oblasti trgovanja nekretninama".

Ova specijalistička radionica je bila namijenjena sudionicima na tržištu kupoprodaje nekretnina, a koji su prepoznati kao obveznici po Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti.

Predstavljen je zakonski okvir i obveze koje proističu po istom za obveznike po Zakonu i sagledano  je trenutno stanje iz ove oblasti.

Učesnicima  radionice je približena praktična strana primjene zakonske legislative, te prikazana  dobra praksa rada i suradnja sa relevantnim agencijama i tijelima koje su uključene u rad sa obveznicima po ovim pitanjima.