ODRŽANA PRVA PROŠIRENA SJEDNICA ODBORA ESCO UDRUŽENJA

19.05.2023U prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, 12. maja 2023. godine, održana je prva proširena sjednica Odbora Udruženja ESCO FBiH. Više od 20 predstavnika kompanija i javnih preduzeća je prisustvovalo istoj.

Prisutnima se obratio Halil Sulejmanović, predsjednik ESCO Udruženja FBiH. U svom obraćanju istakao je da je bitno da znamo u kom pravcu idemo, te da kroz rad udruženja i benefite koje pružamo motivišemo druge kompanije da nam se pridruže.
Hamdija Mujezin, voditelj projekta URBANLED, članove je upoznao sa procesom ugovaranja i provedbe energetskih usluga, navedeni su realizovani projekti te postignuti rezultati za javni i privatni sektor u Bosni i Hercegovini.

Cilj održavanja sjednice odbora u proširenom sastavu je razgovor o budućim aktivnostima i narednim koracima udruženja, umrežavanje i kreiranje poslovnih partnerstava između ESCO kompanija i potencijalnih klijenata iz javnog, privatnog i rezidencijalnog sektora te priprema prijedloga izmjene tržišnih okvira u svrhu razvoja i rasta primjene ESCO modela u BiH.